بازسازی رابطه بعد از دروغ – انواع دروغ و ارتباط خیانت و دروغگویی

  1. مشاوره خیانت
  2. خیانت همسر
  3. بعد از خیانت همسر چه کنیم
  4. بازسازی رابطه بعد از دروغ – انواع دروغ و ارتباط خیانت و دروغگویی

بازسازی رابطه بعد از دروغ در زندگی مشترک کاری بسیار حساس و دشوار است. رابطه ی نزدیکی که میان زن و شوهر ها در زندگی مشترک بوجود آمده است بر حسب اعتماد متقابل است و بر همین اساس هنگامی که این رابطه خدشه دار می شود بازسازی رابطه بعد از خیانت و دروغ کاری بسیار پیچیده و زمانبر خواهد بود.

ساختن دوباره و از نوی یک زندگی نیاز به صبر و حوصله و همچنین صداقت و راستگویی در گفتار و عملکرد افراد دارد. کسی که به دروغ گفتن عادت کرده باشد اعتماد ها از او سلب می شود و دیگر در طول زندگی کمتر بر روی گفتار و کردار او می توان حساب کرد. اما چگونه می توان پس از دروغ گویی طولانی مدت دوباره اعتماد همسر را بدست آورد؟

در این مقاله قصد داریم تا راهکارهای روانشناسی و تکنیک های رفتاری خاصی را به شما مخاطبان گرامی پیرامون جلب اعتماد و بازسازی روابط پس از دروغ در زندگی مشترک و زناشویی ارائه کنیم. همچنین، به طور مفصل به ارتباط میان دروغ و خیانت خواهیم پرداخت و دلایل اصلی دروغگویی و راهکارهای مقابله با آن را به بحث و بررسی خواهیم نشست.

در ادامه با موضوعات زیر با ما همراه باشید:

بازسازی رابطه بعد از دروغ

چرا برای ادامه رابطه افراد به دروغ گفتن روی می آورند

دروغ گفتن واکنشی هیجانی است که افراد در موقعیت های متفاوت و به اهداف مختلفی اقدام به انجام آن می کنند.

در بسیاری از موارد دروغ گفتن به سبب حفظ موقعیت فعلی افراد در میان جمع و از دست نرفتن جایگاه و محبوبیت شان در ذهن دیگران انجام می شود.

شرایط متفاوت و رفتارهای متناقض از سوی افرادی که ارتباط تنگاتنگ و نزدیک با فرد دارند نیز علت اصلی بروز دروغ گویی از سوی فرد می شود.

گذشته از دلایلی که ذکر شد، برخی از افراد به هدف گول زدن دیگران و یا سوء استفاده از موقعیت های خود اقدام به دروغگویی می کنند. در نهایت می توان گفت دروغگویی در بسیاری از موارد به سبب تداوم و حفظ روابط فرد با دیگران رخ می دهد.

انواع دروغ

دروغ نیز مانند سایر رفتارها شامل انواع مختلفی می شود. یکی از مهمترین مسائلی که برای درمان دروغگویی در افراد باید مورد توجه قرار گیرد،‌ شناسایی و بررسی دقیق علت دروغ گویی و نوع دروغ گفته شده است.

دروغ گفتن واکنشی پیچیده از سوی مغز است که تفاوت بارزی میان انسان ها و سایر موجودات ایجاد می کند. انسان ها می توانند در موقعیت های مختلف حقیقت را کتمان کنند و با رفتار و صحبت های خود مخالف عمل انجام شده را نشان دهند.

به طور کلی دروغ شامل سه دسته اصلی می شود:

  • دروغ های خنثی: دروغ هایی که با مطرح شدنشان صدمه ای را شامل افراد دیگر نمی کنند و بیشتر به صورت محاوره ای و گذرا گفته می شوند در این دسته قرار دارند.
    بر فرض مثال:
    کسی از شما می پرسد حال شما چطور است و شما در حالی که سردرد دارید به او می گویید خوبم! این سری از دروغ ها در میان افراد رایج است و از سوی محیط انسانی پذیرفته شده هستند.
  • دروغ های بی خطر: دروغ هایی که به سبب حفظ موقعیت فعلی و ترس از دست دادن افراد گفته می شوند دروغ های بی خطر هستند. عمدتا علت اصلی این دروغ ها عدم اعتماد به نفس در افراد است.
    همچنین افرادی که در برقراری ارتباط با سایرین دچار ضعف های عمده هستند بواسطه دروغ گفتن توانایی جبران این ضعف را پیدا می کنند.
  • دروغ های پر خطر: این نوع از دروغ ها عمدتا مخرب و ویرانگرند. هنگامی که شخص به دلیل حفظ منافع شخصی خود و ضربه زدن به منافع و جایگاه دیگران اقدام به کتمان حقیقت و وارونه جلوه دادن آن می کند، در واقع از دروغ پر خطر استفاده کرده است.

رابطه دروغ و خیانت در زندگی مشترک

به طور کلی می توان گفت دروغ و خیانت همسر، هر دو نوعی سوء استفاده از ذهنیت همسر در زندگی مشترک است. همسری که کاملا به شوهر و یا زن خود اعتماد دارد، تمامی حرف هایش را باور می کند و تا ثابت نشدن خیانت و دروغ وی، همچنان نسبت به تعهدات خود پایبند می ماند.

اما لازم به ذکر است که:

هر دروغی نمی تواند نشان دهنده خیانت باشد. چه بسا زمینه ها و مشکلات روحی و روانی در افراد وجود دارد که سبب دروغ گویی می شود در عین حال که این فرد کاملا به همسر و زندگی مشترک خود پایبند است.

دروغ گویی نماد آشکاری از خیانت نیست و تنها می توان آن را در افراد خیانت کار به عنوان پایه ثابت واکنش های رفتاری افراد در نظر گرفت.

بازسازی رابطه بعد از دروغ

دلایل اصلی انکار خیانت چیست؟

روانشناسان و کارشناسان روان درمانی معتقدند، همواره کسانی که به خیانت های عاطفی و یا جنسی روی می آورند در نهایت از کار خود پشیمان می شوند و تمایل دارند تا به هر نحوی همسر خود را در کنار خود نگهدارند.

به همین دلیل:

اصلی ترین دلیل انکار خیانت می تواند ادامه دادن زندگی مشترک و ترس از دست دادن همسر باشد. دروغ های رایج افراد خیانتکار برای خودشان نیز خسته کننده و غیر قابل تحمل است.

دروغ گفتن در مورد خیانت جنبه های مختلفی دارد که از جمله شایع ترین دلاین آن ها موارد زیر است:

  • عدم متلاشی شدن زندگی مشترک
  • ترس از دست دادن همسر
  • عواقب قانونی و شرعی
  • از دست دادن شان اجتماعی
  • تصور بی اهمیت بودن روابط ثانوی
  • باور نا پایدار بودن روابط اینچنینی

راهکارهای اصلی برای بازسازی مجدد روابط پس از دروغ

هنگامی که یک رابطه بواسطه دروغ یا خیانت تخریب می شود مهمترین اتفاقی که می افتد عدم بازگشت اعتماد مجدد به روابط گذشته است.

فرد خیانت دیده با شرایطی مواجه می شود که در این شرایط بی اعتمادی و انتظار هر واکنش منفی از سمت نه تنها همسر خود بلکه تمامی افراد وجود دارد و همواره می پرسد که بعد از خیانت همسر چه کنیم؟

بدبینی و ترس از اعتماد دوباره می تواند نگرانی های دائمی برای این افراد پدید آورد. این افراد با شنیدن دروغ های مکرر از سوی همسری که با این رفتارها فاصله زیادی میانشان پدید آورده خسته می شوند و از زندگی مشترک و تمامی فداکاری ها و دلسوزی هایی که در آن از خود نشان داده اند دلزدگی شدیدی پیدا می کنند.

روانشناسان با تجربه در این مواقع راهکارهای اصلی برای بازسازی مجدد روابط پس از دروغ را به این دسته از افراد پیشنهاد می کنند. با انجام دادن این راهکارها و تکنیک ها تا حدود بسیار زیادی اعتماد فرد مجددا باز سازی می شود و زندگی مشترک مانند روال قبل تعادل و صمیمیت مورد انتظار خود را بدست می آورد.

از جمله این راهکارها موارد زیر است:

  • صداقت کامل در رفتار و گفتار
  • گفتن تمامی وقایع حتی اگر مطلوب نباشد
  • توجه کافی به همسر
  • توجه کافی به خود
  • صبر و حوصله فراوان
  • توجه ویژه به مناسبت های زندگی مشترک
  • گذراندن وقت بیشتر با همسر

لزوم انجام مشاوره برای بازسازی روابط میان زوجین پس از بی اعتمادی

بازگشت به یک رابطه تخریب شده در اکثر موارد امری غیر ممکن و آزاردهنده است.

بی فایده بودن تمامی تلاش های شخصی علی رغم امید های بزرگی که افراد دروغگو و خیانت کار پس از پشیمانی از عمل انجام شده خود دارند، گواه مشخصی است که جلب اعتماد دوباره همسر به تنهایی و بدون استفاده از راهکارهای تخصصی روانشناسی ممکن و نتیجه بخش نیست.

بنابراین:

در اختیار داشتن راهنمایی ها و انجام مرحله به مرحله اعتماد سازی یکی از راهکارهایی است که افرادی که این شرایط را تجربه کرده اند همواره آن را نقطه روشنی برای بازسازی رابطه بعد از دروغ می دانند.

در صورتی که بازسازی اعتماد به درستی صورت نگیرد و زندگی متلاشی شده مجددا و بدون ساختار اصولی از نو شروع شود، عمر این زندگی طولانی نخواهد بود و همواره به سبب عدم حل شدن مشکلات زمینه ای و اعتمادی از سوی همسر، این زندگی محکوم به شکست است.

سوء تفاهمات می توانند به میزان بسیار بالایی سبب دلخوری های عمیق و عدم لذت بردن از کنار هم بودن شوند. درمان اعتیاد به دروغ گویی نیز فرآیندی است که با کمک رهنمودهای روانشناسی قابل امکان است.

در این مقاله سعی داشتیم تا تمامی جوانب بازسازی رابطه بعد از دروغ و همچنین علل پدید آمدن دروغ و انواع آن را برای شما مخاطبان گرامی معرفی نماییم. همچنین تکنیک های مشاوره ای برای بازسازی این اعتماد تخریب شده به واسطه دروغ و خیانت را برایتان تشریح کردیم.

در صورتی که نیاز به مشاوره های مرحله ای و دقیق روانشناسان ما در همدل مشاور دارید می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته و طبق راهبردهای اصولی مشاوره ای زندگی خود را از نو و بر مبنای اعتماد متقابل بسازید.

همدل مشاور مرجع معتبر و امین اطلاع رسانی پیرامون مسائل روانشناسی است که جدیدترین متدهای روز دنیا را با بالاترین درضد موفقیت به مخاطبان خود ارائه می دهد.شماره تماش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس با همدل مشاور